Liever een film dan het boek? Voor 'Roomservice' van Maren Stoffels gaat dat niet op!

Hou jij niet van lezen omdat het zo lang duurt? En je beter je best moet doen dan bij een film? Dit boek had ik uit binnen... 2,5 uur! Net zo lang als een (lange) film duurt 😜 ook schrijft Maren Stoffels heel beeldend en zit er veel actie in het verhaal waardoor je het zo voor je kan zien en het net een film in je hoofd wordt 📺 Het kost dus ook niet veel moeite. Sterker nog: het kost je heel weinig moeite, want je zit echt metéén in het verhaal.

Dit boek gaat over een vriendengroep van twee meiden en twee jongens: Kate, Linne, Fender en Lucas. Kate nodigt de groep uit voor een hotelovernachting om haar verjaardag te vieren. Kate en Fender kennen elkaar al hun hele leven. Met Lucas zijn ze ook al lang bevriend, maar Linne is er pas dit schooljaar bijgekomen.

Het verhaal is geschreven in het ik-perspectief, verteld door Fender en Linne.
Fender krijgt aan het begin van het verhaal een brief: een afscheidsbrief van zijn ex met wie Lucas en Kate ook bevriend waren en met wie vorig jaar op Kates verjaardag iets ergs is gebeurd... wat er is gebeurd houdt de schrijster, en houden Fender, Kate en Lucas, heel lang geheim, zowel voor de lezer als voor Linne!

Fender houdt zijn verdriet al het hele jaar geheim. Zijn vrienden denken dat hij elke week met zijn band repeteert, maar in werkelijkheid gaat hij naar de plek waar hij met zijn vriendin vaak kwam. Sinds het voorval kan hij zich er niet meer toe zetten om mooie muziek te maken om mensen op te vrolijken als hij zelf niet eens vrolijk meer kan zijn. Hij besluit Kate en Lucas ook over de brief niets te vertellen, maar als hij alleen op de hotelkamer is en via de roomservice (😉😉) nog meer brieven krijgt, samen met bedreigingen, moet hij wel.

Linne gaat goed om met Kate en Lucas, maar is een beetje bang voor Fender. Ze heeft ook een paar keer het gevoel dat ze achtervolgd wordt. Zou dat Fender zijn? Waarom lijkt hij zo'n hekel te hebben aan haar? Ze komt iemand tegen die haar vrienden ook kent en haar vraagt waarom Isolde er niet bij is. Zodra ze haar vrienden naar Isolde vraagt, begint het mis te gaan. Ze wordt aangevallen en voorgelogen.
Haar voorgevoel over haar achtervolger klopte en hij blijkt dezelfde te zijn als degene die Fender al bedreigde. Maar waarom zit diegene achter haar aan? 😲 Zij weet niet eens wat er vorig jaar is gebeurd...

Het boek gaat natuurlijk vooral over de vraag wat er met Isolde is gebeurd. Daarbij horen een paar andere vragen: wie is degene die hen via de roomservice bedreigt? En wat is diegene precies van plan?
Het verhaal zit heel goed in elkaar. Ik had tot aan de onthulling hele andere verwachtingen van de dader en de gebeurtenis. Een paar keer kreeg ik een vermoeden, maar het bleek dus heel anders te zijn... en daar hou ik van! 😃

Het verhaal van Linne is voor de meeste lezers het aangrijpendst doordat dit het meest realistische verhaal is: sommige jongeren zijn misschien net als Linne onzeker over hun vriendschap, omdat de rest elkaar al langer kent of dingen heeft meegemaakt waar je niet bij was. Als lezer snapte ik heel goed dat de rest haar dit verhaal niet vertelde, maar ook hoe buitengesloten Linne zich daardoor voelde.

De rest van het verhaal komt gelukkig minder vaak voor, maar zorgt natuurlijk gewoon voor een ontzéttend spannend verhaal! 😱👏🏼

Vond je dit een leuk boek? Lees dan ook 'Escape room' en 'Fright night' van Maren Stoffels. Die verhalen zijn erg vergelijkbaar met Room service. Ook daarin gaat een vriendengroep een bijzonder uitstapje maken: wat voor een verklappen de titels van de boeken al 😁
Het verschil met dit boek is, als ik het goed onthouden heb, dat de personages pas veel later (te laat) weten dat er écht gevaar is, terwijl in Room service al snel duidelijk is dat ze bedreigd worden. Als lezer weet je het in alledrie de boeken al wel snel doordat je af en toe ook hele kleine stukjes vanuit de dader leest.

Alle drie deze boeken heb ik gelezen via de Vakantiebieb. Zou er volgend jaar weer een nieuwe Young Adultthriller van Maren Stoffels tussen staan? 🤞🏻


Geschikt voor: 14+
Je kunt dit boek in juli en augustus gratis lezen via de app vakantiebieb.
Lid van de bibliotheek? Dan kun je het ook de rest van het jaar lezen via de e-booksapp van de Online Bibliotheek. Tot je achttiende is lid zijn trouwens ook gratis!
Hier kun je alvast een stukje lezen.
Mag je dit boek lezen voor Nederlands? Ja, in klas 1 en 2, maar misschien is het nog iets te spannend voor klas 1 🤔
Leesniveau: 1
Leeswijzer:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Snitch - Margje Woodrow

#️⃣hiernamaals

'Het huis zonder einde' kun je beter niet lezen voordat je gaat slapen 💀