Het verhaal van De sprookjesverteller wordt werkelijkheid 😲

De sprookjesverteller is een van de beste boeken die ik heb gelezen. Het begin vond ik wat saai, je moet even inkomen, maar als je er eenmaal 'in' zit, leg je het niet meer weg en als je het uit hebt, ben je er stil van en moet je het even verwerken...

Ondanks de wat kinderlijke tekeningen in het spreekwolkje op de kaft, is het niet bepaald een kinderlijk verhaal. Het gaat over Abel en Anna. Abel handelt in drugs en is een beetje een buitenbeetje op school. Zijn moeder is overleden en hij zorgt daarom zelf voor zijn vierjarige zusje. Officieel mag dat pas vanaf je achttiende, daarom zit jeugdzorg achter hen aan.
Anna heeft veel minder zorgen. Op school gaat alles goed en haar ouders hebben genoeg geld. Ze vindt Abel heel interessant en hoopt hem te kunnen helpen. Ze vindt op school een knuffel die van Abels zusje Micha blijkt te zijn en zo begint een vriendschap tussen hun drieën.

Abel vertelt Micha een verhaal dat hij zelf verzint. Dat is een fantasyverhaal over een meisje op een eiland en daarna op een schip. Dat meisje is natuurlijk Micha. Ze maakt van alles mee op haar gevaarlijke reis. Sommige personages uit het verhaal raken ook gewond of gaan dood. Het bijzondere is dat de dag nadat Abel dit verhaal verteld heeft, iemand in hun dorp ook doodgegaan is! Het verhaal lijkt uit te komen. 
Anna vindt dat wel heel toevallig en gaat op onderzoek uit. En als lezer is het leuk om te ontdekken welke personages uit Abels verhaal welke personen uit het 'echte' verhaal moeten voorstellen.

Het verhaal in een verhaal is heel spannend, leuk en origineel. Ondanks de dubbele verhaallijn is het ook goed te volgen. Vooral bij het gewone verhaal had ik even nodig om in te komen, maar uiteindelijk is ook dat een mooi verhaal.
Het liefdesverhaal tussen Anna en Abel is een heftige. Abel heeft behoorlijk wat meegemaakt en zit soms nogal in de knoop met zichzelf. Daardoor doet hij soms dingen waar hij later spijt van heeft. Hoewel zulke acties normaal gesproken onvergeeflijk zijn, lukt het Anna toch om hem te vergeven. Ik vind het prachtig om te lezen over een ware liefde waarin dit mogelijk is, maar vraag me tegelijk af of Anna wel genoeg eigenwaarde heeft. Heb je het ook gelezen? Laat dan even weten wat jij vindt van Anna's te grote hart ❣

Gelezen: meivakantie 2019
Geschikt voor: 15+
Helaas kun je dit boek alleen lezen door het te kopen. Tip! Koop het tweedehands. Dat kan al voor de helft van de prijs van een nieuw boek.
Alvast beginnen om zeker te weten dat je het wil kopen? Hier kun je de eerste hoofdstukken alvast lezen.
Mag je dit boek lezen voor Nederlands? Helaas niet; het is vertaald uit het Duits.

Leeswijzer:


Reacties

Populaire posts van deze blog

Snitch - Margje Woodrow

#️⃣hiernamaals

'Het huis zonder einde' kun je beter niet lezen voordat je gaat slapen 💀