Festival - Iris Hermans

Anna is haar beste vriendin Eliaan verloren: zij is vorige zomer overleden. Tijdens die zomer heeft Anna voor het eerst drugs geprobeerd. Samen gingen ze een heleboel festivals af om lekker los te gaan op house- en dancemuziek en drugs hoort daar een beetje bij. Deze zomer gaat Anna op reis naar Barcelona; eigenlijk zouden Anna en Eliaan deze reis samen gaan maken. 

Tijdens haar reis naar Spanje beleeft ze ups en downs. Ze woont bij een gastgezin, volgt lessen Spaans, maakt nieuwe vrienden, wordt verliefd en verwerkt het verlies van Eliaan, maar maakt ook haar dromen waar.

Hoewel ze nu helemaal in Spanje zit, kan ze haar verdriet niet loslaten. Ze mist Eliaan ontzettend, ze had nog nooit zo’n bijzondere en goede vriendin gehad als zij. Eigenlijk had Anna voor Eliaan niet echt vriendinnen en toen ze die dus wel kreeg, had ze met haar een erg bijzondere band.

Het heden in Spanje wordt afgewisseld met het jaar ervoor in Nederland, vanaf het moment dat Anna en Eliaan elkaar ontmoeten, maar vooral over de festivalzomer. Het verleden wordt verteld aan de hand van Anna’s brieven aan Eliaan, die ze schrijft op advies van haar psycholoog, en het dagboek van Eliaan. Pas tegen het einde van het boek weet je wat er precies is gebeurd met Eliaan en waarom Anna zich schuldig voelt. Vind jij het terecht dat ze zich zo voelt?

Een grappig aspect aan dit boek vind ik de woordspelingen op hun namen. Eliaan zegt bijvoorbeeld steeds: "Ik sta Eli-aan!" als ze vol energie zit en er zin in heeft ☺

Nog iets leuks: het boek leert je ook een klein beetje Spaans. Elk hoofdstuk begint namelijk met het getal in het Spaans en een Spaans woord (met vertaling) dat betrekking heeft op het hoofdstuk.






Gelezen: zomer 2020
Geschikt voor: 15+
Je kunt dit boek in juli en augustus lezen via de app vakantiebieb.
Lid van de bibliotheek? Dan kun je het de rest van het jaar lezen via de e-booksapp van de Online Bibliotheek. Tot je achttiende is lid zijn trouwens ook gratis! 
Mag je dit lezen voor Nederlands? Ja, in klas 3
Leesniveau: 3
Leeswijzer:
Boekentip: Er is geen vorm waarin ik pas is wat betreft thema"s en schrijfstijl vergelijkbaar met Festival.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Snitch - Margje Woodrow

#️⃣hiernamaals

'Het huis zonder einde' kun je beter niet lezen voordat je gaat slapen 💀